En prisvärd renovering

Det finns mycket du kan göra för att se till att uppdatera din bostad. Renoveringar av diverse slag gör hemmet trevligt och höjer marknadsvärdet. En bra och billig variant är golvslipning.

Många hus av både äldre och yngre datum är av riktigt god kvalitet. Det innebär att ni som ägare har ett gott utgångsläge då ni planerar en renovering. Kvalitetsmaterial är betydligt enklare att förbättra och resultatet blir oftast lysande.

Många bostäder i Danderyd och annorstädes ståtar med vackra trägolv. Det kan handla om parkett eller om plankgolv, och träslagen varierar. Det de har gemensamt är att de är hållbara och väl värda att renovera.

Har ni ett gediget trägolv av endera slaget som är minst fyra millimeter tjockt är det fullt möjligt att slipa det. Mindre skrapmärken och rispor samt fläckar som inte tillåtits färga på djupet tas bort i och med proceduren.

Kommer ditt golv att kunna slipas?

Troligen fungerar en golvslipning i Danderyd för dig. För att få en bättre översyn brukar golvfirmor vilja göra ett hembesök – givetvis utan kostnad – för att kontrollera golvets skick. En offert följer och om du vill acceptera denna kan du se fram emot någon dags underhållning av det bullrigare slaget.

Ta bort möbler och övrig inredning i god tid. Golvslipning sker med motordriven maskin och, i vissa trånga utrymmen, med handverktyg. Det krävs en del hantverksskicklighet.

Efter själva slipningen är det dags för ytbehandling med olja, vax eller lack. Efter några dagars torkning är allt klart. Golvet är snyggare än nånsin och du blir nöjd.