Behöver din bostad i Östermalm lite färg?

Vitt i all ära, men när du känner att du snarare bor på en läkarmottagning än i ett hem kan det vara dags att måla om. Att måla om i härliga färger kan dock vara lite mer utmanande än du tänkt dig.

Östermalm är en av Stockholms mer exklusiva områden som förknippas med charmiga våningar och elegans. Vita väggar var länge en klassiker och kommer såklart alltid vara det enkla valet. Men känner du att din bostad påminner mer om en läkarmottagning än ett hem, kan ny färg på väggarna vara ett lyft. Varför inte välja härliga färger som ger bostaden den ombonade och varma känsla som du kan behöva tråkiga dagar.

Vilka färger är trevliga på väggarna?

Det bästa är att sätta sig med inredningsmagasin och börja botanisera. Det är betydligt lättare än att sitta med små färgkartor och försöka föreställa sig nyanser. Därefter kan du kontakta en målare på Östermalm som hjälper dig att blanda rätt nyans. Det allra lättaste är att också låta en målare göra jobbet. På så vis slipper du att själv spackla och slipa. Även om det ser romantiskt ut på film att måla tillsammans, är det sällan så i verkligheten. Målarfärg stänker på parketten, linjer vid kanter vill inte bli raka och dessutom är elementen ofta en källa till frustration. Därför är det lättast att anlita en målare. Då behöver du dessutom inte släpa färgburkar, penslar och annat material du behöver för att måla genom hela innerstaden.