Det lönar sig att ta professionell hjälp med golvslipningen

Det går att slipa om trägolv själv men det är ett tungt och bullrigt arbete som ofta tar flera dagar. Anlitar man en professionell golvslipningsfirma kan man däremot få golvet slipat på en dag.

Det går att spara pengar genom att hyra en slipmaskin och själv slipa om golvet men det är ett dammigt arbete. Man måste också veta vad man gör annars kan det i slutändan kosta mer än att anlita proffs. Får man dessutom slipspår i ytan kommer ytbehandlingen lägga sig ojämnt och inte skydda golvet som det ska, vilket kommer resultera i att man snart måste slipa om golvet igen. Det finns alltså flera goda anledningar att redan från början anlita ett professionellt golvslipningsföretag. Tack vare rot-avdraget behöver det heller inte bli särskilt dyrt eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden.

Jämför priser mellan olika företag

Genom att ta professionell hjälp med golvslipningen får man även bra tips på hur man bäst skyddar golvet för att det ska hålla riktigt länge, men även om vilka olika ytbehandlingar man kan använda sig av. Hur man efterbehandlar golvet har också stor betydelse för dess utseende. Exempelvis så finns lack både i matt och glansig finish. Man kan även välja att olja eller vaxa golvet, eller att färga in träet ljust eller mörkt och ge det en helt annan nyans. Eftersom priserna kan variera en hel del lönar det sig ofta att vända sig till mer än ett företag med en förfrågan om pris på golvslipning.