Trädfällning Uppsala – ta hjälp av proffs 

Det kan finnas många olika skäl till varför en trädfällning i Uppsala planeras. Vanligt är att man som privatperson vill bygga någonting på tomten – exempelvis ett Attefallshus – och måste ta ner några träd för att bereda plats. 

Det kan även handla om att träden på tomten är sjuka och därmed riskerar att falla i samband med att det blåser. Utöver detta så kan man även se att en annan anledning till en planerad trädfällning i Uppsala handlar om att bli av med skugga. Att sitta på en altan där ett större träd skymmer solen är långt ifrån optimalt.

 Oavsett anledning dock så finns det saker att tänka på i samband med en trädfällning. Vi går igenom några av dessa här nedan och som följer: 

  • Tillstånd. Även om det handlar om din tomt och dina träd så kan det krävas ett marklov innan en trädfällning i Uppsala får genomföras. Kolla alltid upp detta med kommunen innan. 
  • Säkerhet. En trädfällning i Uppsala är ett riskfyllt projekt. Dels så ska du hantera en motorsåg, dels så ska du även få trädet att falla i den riktning du vill. Vi skulle säga att du gör bäst i att ta hjälp med detta. En professionell trädfällning i Uppsala gör att du kan slappna av. Det finns ingen risk för att du själv eller din egendom skadas. En arborist bygger alltid en trädfällning på en riskbedömning där en rad olika faktorer spelar in i vilken metod som ska användas. Säkerheten först – och för dig borde det innebära ett steg tillbaka. 
  • Efterarbetet. Tänk även på att ordna med bortforsling, kapning och exempelvis stubbfräsning efter att en trädfällning i Uppsala ägt rum. Det går ofta att anlita företag inom trädfällning även för detta. Det kostar lite extra, men det är definitivt värt det.