Konsten att värdera en bostad på Östermalm

Läget är centralt och bra, men det är mycket mer man kan värdera med en bostad på Östermalm. En mäklare är expert och har koll på allt från ritningar till marknadsvärden och byggnadsstilar.

Gamla fastigheter har charm, men de har också gamla rörledningar som man måste hålla koll på. Ett snyggt tak måste hålla tätt och det får inte vara fukt i källaren. Sådana detaljer kan tyckas vara tråkiga, men när man ska värdera en bostad på Östermalm måste man ha koll på helheten. Man tittar på vilka reparationer som har gjorts och bedömer vilket skick bostaden är i. Styling i all ära, men levande ljus och mysiga plädar hjälper inte mycket om det är mögel i huset.

En mäklare kan avgöra det rätta värdet

Mäklaren framhåller det bästa med en bostad, men man måste själv som spekulant också göra en bedömning. Det är inte alldeles enkelt att värdera en bostad på Östermalm. Köparen kan ha ett otroligt stort önskemål om att bo just där, och då kanske lite skavanker känns som överkomliga. Skåpluckorna kan målas och golvet kan slipas.

Ofta är det brått, och man vill ha chans att köpa före någon annan. Den som tvekar för länge har snabbt försuttit möjligheten till en fin bostad med centralt läge. En mäklare har stora kunskaper om hus och en bred utbildning när det gäller att göra fastighetsaffärer. Det kan vara så enkelt att man får lita på mäklarens bedömning och slå till om det verkar vara världens chans.